Red Stories the emotion company

Webb

W

“Behöver du en kreativ och påhittig person för att utveckla innehåll för webben, sända direkt eller för att utveckla koncept, tveka inte att ta kontakt med mig”

Under den digitala revolutionens allra första år var jag hängiven och följde allt som hände på internet. Jag var tidigt ute med att skriva för webben och kan ståta med sådant som en special-skriven såpa på nätet redan i slutet av 90-talet eller att ha varit gästlärare i att skriva manus för icke linjära media på Högskolan i Skövde. Långt innan deras utmärkta speldesign-utbildning startades hade jag hade kurser i att skriva manus för dataspel, vilket idag känns helt otroligt. Men jag är mycket stolt över att ha fått vara en av pionjärerna på området. Då var det möjligheterna i det icke linjära manusets dramaturgi som lockade mig och så har det fortsatt.

Samisk kulturhistoria i mobilen, kurser på distans och streaming

Webben är ett otroligt fascinerande medium och möjligheterna är fortfarande stora. Det är just de oanade möjligheterna att berätta med ord och bild i kombination med interaktivitet som fortfarande fängslar mig.  Det är en utmaning att kunna skapa intressant innehåll och koppla detta till  kulturhistoria, händelser och platser.

Samernas osynliga närvaro i Västerbotten var temat i den mobilapp “Vi är osynliga…” som jag producerade  med stöd från Kulturbryggan. Den är ett försök att med musik och film levandegöra något av den dolda samiska kulturen på några utvalda platser. Platser som är knutna till samiska ortnamnsskyltar, som via koordinater kopplats till appen.

Möjligheterna att ge kurser på distans genom att använda video lockade och genom stöd från Postkodlotteriets kulturstiftelse kunde jag utveckla den webbaserade plattformen  On distance  för undervisning på distans. Här har jag svarat för både finansiering, utformning och innehåll samt genomförande i teknisk samverkan med såväl filmare som webbutvecklare.

Ett annat webbprojekt som ligger mig varmt om hjärtat är streaming eftersom att sända direkt på webben har blivit både tekniskt enklare och billigare, vilket gör streaming tillgängligt för många fler. Om du vill sända ett event, en föreställning, konsert eller annat på webben kan du kontakta mig för ett prisförslag.

“Vi är osynliga…”   – ladda ner för Iphone

“Vi är osynliga…” – ladda ner för Android

www.viarosynliga.se  – videofilmer

On distance  –  kurser på distans

www.videolive.se

Red Stories the emotion company

Birgitta Stålnert

Kulturvetare, producent och skribent med stort intresse för berättande i ord och bild, historia, "scenkonst" i dess vidaste bemärkelse. Har producerat allt från dans till mobilappar - gillar utmaningar och tror benhårt på att the sky is not the limit!

Vill du ha kontakt med mig är det bara att skicka ett mejl till birgitta.stalnert@gmail.com eller ringa på 0704-61 28 68