Red Stories the emotion company

Crime Walk och pandemi

 Skrivprojektet Crime Walk började bra med stöd från Göteborgs kulturförvaltning och stort engagemang från vår sida. Vi har spånat, diskuterat, skrattat och förbannat – men framförallt försökt att förstå varför våldet i samhället får fortsätta. Framförallt det vi kallar gängrelaterat våld, som oavsett hur man trollar med statistiken bevisligen finns där. Planen var alltså att försöka samla ihop några kloka personer som var villiga att diskutera sakernas tillstånd.Det var inte lätt att hitta några frivilliga som var intresserade av ämnet. Nu undrar vi förstås varför intresset att diskutera våldet är så lågt. Har det t o m blivit tabu att diskutera frågan undrar vi?

Idén med vårt arrangemang på Esperanto var att skicka upp en testballong och känna av temperaturen kring kärnfrågan. Av det minst sagt ljumma intresset drar vi slutsatsen att frågan är brännhet. Olyckligtvis blev vårt arrangemang den 14 november på Esperantoscenen inställt på grund av Covid-19 . Fast vi kommer tillbaka och hoppas att fler hakar på och vill diskutera då – om någon vågar!

About the author

Birgitta

Kulturvetare, producent och skribent med stort intresse för berättande i ord och bild, historia, "scenkonst" i dess vidaste bemärkelse. Har producerat allt från dans till mobilappar - gillar utmaningar och tror benhårt på att the sky is not the limit!

Add comment

Red Stories the emotion company

Birgitta Stålnert

Kulturvetare, producent och skribent med stort intresse för berättande i ord och bild, historia, "scenkonst" i dess vidaste bemärkelse. Har producerat allt från dans till mobilappar - gillar utmaningar och tror benhårt på att the sky is not the limit!

Vill du ha kontakt med mig är det bara att skicka ett mejl till birgitta.stalnert@gmail.com eller ringa på 0704-61 28 68