Red Stories the emotion company

Oktober 2019 startar Studio LIVE Hisingen

Äntligen är alla bitar på plats och vi kan köra igång Studio LIVE Hisingen. Idag träffar jag deltagarna i vårt pilotprojekt för allra första gången. Det ska bli minst sagt spännande. Vi har spikat datum för våra workshops och deltagarna kommer att träffa mig två gånger parallellt med sin utbildning på HSB Göteborg Academy

Johanna Westbrandt  från Västra Hisingen Basket,  ansvarar för utbildningen på HSB Göteborg Academy.  I det projektet samarbetar Västra Hisingen Basket med HSB och erbjuder ett exklusivt ledarskaps-program för blivande ledare mellan 16 – 25 år.

Studio Live Hisingens bidrag  är att Birgitta Stålnert genomför två workshops med deltagarna  och därefter gör vi tre livesändningar på webben. Under två utbildningsdagar kommer deltagarna att jobba fram sina programidéer under coachning av Birgitta. De kommer även att producera filmade inslag till programmet och gå två kurser i grundläggande dramaturgi och i att filma med mobilen på On Distance, en uppdaterad utbildningsplattform på webben som snart är klar för release.

För tekniken i livesändningarna ansvarar Leif Eriksson, som under en utbildningsdag lär ut grunderna i att sända live till filmstudenter på Göteborgs Folkhögskola, som under Leifs ledning kommer att svara för sändningarna. På Göteborgs Folkhögskola finns Jonas Myrstrand, som kommer att ge deltagarna grunderna i dramaturgi – dvs hur man ordnar berättelsen så att den både blir begriplig och spännande.

 

About the author

Birgitta

Kulturvetare, producent och skribent med stort intresse för berättande i ord och bild, historia, "scenkonst" i dess vidaste bemärkelse. Har producerat allt från dans till mobilappar - gillar utmaningar och tror benhårt på att the sky is not the limit!

Add comment

Red Stories the emotion company

Birgitta Stålnert

Kulturvetare, producent och skribent med stort intresse för berättande i ord och bild, historia, "scenkonst" i dess vidaste bemärkelse. Har producerat allt från dans till mobilappar - gillar utmaningar och tror benhårt på att the sky is not the limit!

Vill du ha kontakt med mig är det bara att skicka ett mejl till birgitta.stalnert@gmail.com eller ringa på 0704-61 28 68